Suomi on harvaan asuttu maa. Erityisesti haja-asutusalueilla talouksien väliset etäisyydet ovat pitkiä ja siten myös talouskohtaiset jakelukustannukset korkeita. Suuri osa haja-asutusalueiden kuljetuksista onkin kannattamattomia.
Lentolan kuljetusjärjestelmä tuo helpotusta tähän ongelmaan ja laskee haja-asutusalueiden jakelukustannuksia tuntuvasti. Järjestelmä nostaa myös palvelutasoa kahdella eri tavalla. Verkkokauppaostos saadaan toimitettua asiakkaalle nykyistä nopeammin eli esim. ruokakassin saa huomisen tai ylihuomisen sijaan n. tunnin kuluttua tilauksesta. Tämän lisäksi asiakas saa ostoksensa kaukana sijaitsevan postilaatikon tai noutopisteen sijaan suoraan omaan pihaansa.
Ilmastonmuutos on kuuma puheenaihe. Viimeisen kilometrin logistiikassa tehokkaita tapoja leikata päästöjä ovat mm. pienimmän mahdollisen ajoneuvon käyttäminen ja polttomoottorin korvaaminen sähkömoottorilla. Mutta tämä on vasta hyvä alku. Jos on tarve kuljettaa vain pienehköjä, muutaman kilon paketteja, järjestelmämme voi pienentää maaseudun viimeisen kilometrin hiilidioksidipäästöjä vielä paljon enemmän. Jakeluauton päästöt per jaettu paketti ovat ilma-alukseen verrattuna monesti n. 15-kertaiset.
Vakioaluksemme suurin mahdollinen hyötykuorman määrä on tavanomaisessa päivittäisessä käytössä n. 3 kg, mikä on n. kolmasosa aluksen painosta. Alus on suunniteltu toimimaan n. 12-25 km säteellä lähtöpisteestä, riippuen hyötykuormasta. Suuremman akun turvin toimintasädettä voidaan kasvattaa n. 40 kilometriin asti, jolloin kantama on n. 80 km. Tehokas matkanopeus on n. 23 m/s (83 km/t).
Olemme viiden vuoden aikana rakentaneet useita erilaisia ilma-aluksen prototyyppejä. Siten myös nykyisen aluksen räätälöinti asiakkaan tarpeisiin on täysin mahdollista. Alus voidaan suunnitella kantamaan painavamman rahdin, lentämään pidemmän matkan tai lentämään suuremmalla nopeudella. Tämä onnistuu esim. muuttamalla aluksen muotoilua tai käyttämällä suurempaa akkua.
Suomen talvi on kylmä ja tuulinen. Jos ilma-alus toimii täällä talvella, se toimii todennäköisesti muuallakin, sillä suurimmat esteet tällaisilla aluksilla operoinnille ovat juuri jäätävät olosuhteet ja kova tuuli. Lentolan alukset taklaavat tehokkaasti molemmat esteet. Kaksipotkuriseen alukseen on paljon helpompi asentaa jäätymisenestojärjestelmä kuin esim. kahdeksanpotkuriseen alukseen. Kun taas tuulen nopeus on liian suuri monille muille toimijoille, Lentolan alukset ovat käytettävissä muista poikkeavien rakenneratkaisujensa ansiosta. Tämän saavuttaminen vei viisi vuotta ja vaati satoja lentotunteja.
Aluksemme tärkein rakenneratkaisu mahdollistaa potkurivirran ja työntövoiman suunnan muuttamisen. Olemme saaneet tälle suorituskykyä kasvattavalle rakenneratkaisulle patentin Yhdysvalloista ja EU:sta. Tällaisen patentin saaminen ilmailualalta on vaikeaa, sillä kilpailu on kovaa ja vastassa on usein Airbusin, Boeingin, Sikorskyn ja Amazonin kaltaisia jättiyrityksiä.
Lisätietoihin ja myyntiin liittyen voitte ottaa yhteyttä Markus Hohenthaliin, yhteystiedot alla.